Опасен ли е Кирил Петков за руските шпиони? Изгонените дипломати скараха депутатите

От ГЕРБ и ДПС се опитаха да провалят заседанието

01.07.2022 | 18:40 Редактор: Искра Ангелова

Позицията на България за изгонените руски дипломати беше сред основните теми в дневния ред на народните представители.

Колкото повече изтичаше времето на поставения ултиматум за изгонените руски дипломати, толкова повече се покачваше градусът на напрежението в пленарната зала.

"Не ми говорете, че това е русофилство или слугинаж на Путин", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Вие, госпожо Нинова, къде бяхте 7 месеца да разберете, че този човек, който го няма тук, е ненормален", попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Кирил Петков е опасен за руските шпиони и тяхната агентура в България", отсече Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

"Вие имате наглостта да говорите, че сваляме правителството под давлението на Русия, това е тежка идиотия, г-н Гюров", отвърна председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Вие предлагате да реагираме на ултимативните искания на руската страна - смятаме, че това ще е изключително вредно за България", категоричен бе председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов.

На няколко пъти част от народните представители поискаха в парламента да идат премиерът и вицепремиерът в оставка. От ГЕРБ и ДПС се опитаха да провалят заседанието, като напуснат залата в знак на протест, а депутатите от "Възраждане" и "Продължаваме промяната" стигнаха почти до бой.

"Ако можеше да бъде прочетен някакъв некролог на този парламент - то той беше прочетен днес, включително беше озвучен звучно и сочно от една псувня от страна на депутат от управляващата партия", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Тонът на дискусията се запази остър и след отговора на българските власти, че няма да се поддадат на ултиматума.

"Ние пуснахме сигнал до СГП, с който искаме да бъде разследвано лицето Кирил Петков", допълни Костадинов.

"ДПС подкрепя изгонването на дипломати, които се занимават с дейност, застрашаваща националните интереси на Република България", поясни лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
шопендар
преди 1 година
руснаците да не се притесняват,за няколко дни в парламента излязоха на светло руските БЪЛГАРИ разведки,МИ ТЕ МНОГО НАРОД БЕ..НЕ ЧЕ НЕ ГИ ЗНАЕХНЕ.ДОКАТО НЕ ИЗРИНЕМЕ ТАЗИ ПРОДАЖНА ***,НЯМА ДА ТРЪГНЕМ НАПРЕД Сигнализирай за неуместен коментар