Заседанията на 3 комисии се провалиха заради отсъствието на депутати

Явно новото мнозинство е решило, че днес може да не работи, каза председателят на правната комисия Милен Матеев

22.06.2022 | 15:49 Редактор: Теодора Патронова
Заседанията на 3 комисии се провалиха заради отсъствието на депутати

Заседанието на парламентарната социална комисия се провали заради отсъствието на депутатите от опозицията. Председателят на комисията Искрен Арабаджиев от "Продължаваме промяната" коментира, че предвидените за обсъждане законопроекти стават жертва на политически игри.

Поради липса на кворум днес няма да има заседание и на Комисията по образованието и науката, съобщи председателят на парламентарната образователна комисия Ирена Анастасова от "БСП за България". На днешното заседание на комисията трябваше да продължи с разглеждането на второ гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за висшето образование.

За участие в днешното заседание на парламентарната образователна комисия бяха дошли министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, и доц. Лиляна Вълчева - председател на Националния браншов синдикат "Висше образование и наука" към КНСБ.

Заради отсъстващи депутати се провали и заседанието на правната комисияЯвно новото мнозинство е решило, че днес може да не работи, каза председателят на комисията Милен Матеев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК