Петков попиля бойкотиращите НС депутати: Рискуват 2,6 млрд. лв. и спряха образованието

Това ли са принципните ходове, които тези партии заемат?, попита премиерът

22.06.2022 | 15:15 Редактор: Тодор Петров

Тази сутрин нямаше кворум в българския парламент. Това означава, че днес не беше приет Законът за управление на европейските средства. С този акт днес рискувахме 2,6 млрд. лв. Това са първите пари по Плана за възстановяване и развитие, които ще влязат в икономиката. Срокът е 30 юни.

С тези думи премиерът Кирил Петков откри днешното правителствено заседание, след като тази сутрин на 3 пъти бяха правени неуспешни опити за събиране на кворум в парламентарната зала.

"Всеки депутат, който не присъстваше в НС, беше част от причината да има риск за такава огромна сума за българската икономика", подчерта Петков.

По думите му са били провалени също промените в Закона за висшето образование, а съвместното обучение между различните университети не може да се случи. 

"Въпреки безпринципното сваляне на Никола Минчев, новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и останалите депутати от ИТН не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание. Това ли са принципните ходове, които тези партии заемат? Сложиха под риск над 2,5 млрд. лв., образованието беше спряно и дори не успяха да излъчат председател. Тази посока трябва да ни ужасява", каза още Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
solradmin
преди 1 година
Е, то е "...новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и останалите депутати от ИТН..." Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Киро лъжата
преди 1 година
Кворума е задължение на мнозинството! Сигнализирай за неуместен коментар