Борисов: Помолих депутатите от ГЕРБ да подкрепят френското предложение

Петков ще има 59 депутата подкрепа и зелена светлина на РСМ и Албания, заяви бившият премиер

22.06.2022 | 11:18 Редактор: Здравко Черкезов

Критики към премиера Кирил Петков отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на Северна Македония. Той поиска от Петков незабавно решение по казуса, което ГЕРБ ще подкрепи.

"Водих разговори с депутатите от ГЕРБ и съм ги помолил, ако ми вярват, да подкрепят френското предложение. Ако се осмели този страхливец и лъжец, ще има 59 депутата подкрепа и зелена светлина на РСМ и Албания! Да си свика веднага МС, да даде предложение, да дойде в НС", заяви Борисов.

"Вярвам на Макрон, вярвам на ЕС. Всичко добро в България идва от ЕС. В момента ЕС и НАТО искат разширяване със Западните Балкани. ГЕРБ започна този процес. Петков ще отиде на Съвета на ЕС и ще заяви, че някой му пречи. Петков ще се крие и страхува, докато ГЕРБ не свършат работата. Ние знаем да си гледаме работата. Френското председателство е направило най-добрата рамка и по-добра не може да се направи, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Петков си позволява да лъже в Брюксел, че ГЕРБ му пречи, че министърката на Слави Трифонов му пречи и че който не е с него е мафия", обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че сегашното правителство не е направило нищо по отношение на Протокола, който е неразделна част от френското предложение. Той поясни, че този Протокол все още не е подписан.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
кон
преди 1 година
Толупа видя че няма ход след като се нареди с Възраждане и лъсна , че е путинска *** А: ТОВА НЕ СЕ ПРОЩАВА ДОРИ И В ЕВРОПА Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
AZ
преди 1 година
1
0 rate up comment rate down comment 2
Азъ
преди 1 година
Тиквата пак иска да го свалят ама този път ще е за постоянно. Явно се надява, че Испания ще прибере като политически репресиран гражданин. Защо говори глупости никой не го разбира. Ей заради такива като него националистите ще дойдат на власти той ще се чуди къде да се скрие и как да се оправдава. Сигнализирай за неуместен коментар