България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Френското предложение не дава гаранции за България, в РСМ сами се слагат в задънена улица

"Ако настоящата власт приеме предложението, ще загуби изборите", посочи журналистът Виктор Канзуров

21.06.2022 | 09:42 Редактор: Ваня Кузманова

"Без договор с България няма как да се започнат преговори. Властта в Скопие е антибългарска, но опозицията е много повече антибългарска. Френското предложение не получава одобрение от Скопие, предимно от опозицията. От гласоподавалите се търси мобилизация на тази антибългарска основа", посочи журналистът Виктор Канзуров в студиото на "България сутрин". 

По думите му мнозинството от македонците се идентифицират с този конфликтен исторически разказ и не допускат да се приеме това, че сме имали обща история. 

"Народът там се идентифицира с всички проблеми, които са пречка да се случи тази интеграция, дори да се започнат преговори с ЕС. Те сами се слагат в задънена улица", допълни журналистът. 

"Френското предложение не дава ясни срокове и няма никакъв двустранен протокол. Няма ясни гаранции за България. Франция просто си изми ръцете с това предложение. Ясно е, че тук в България няма политически условия то да бъде прието", заяви Виктор Канзуров пред Bulgaria ON AIR.    

Той изтъкна, че ако настоящата власт приеме предложението, ще загуби изборите. 

"РСМ чака някой да натисне България, ако това предложение не бъде прието. Каквото и да подпишат, те няма да го спазват. Катастрофална грешка беше за България, че настояваше за българите в Конституцията на РСМ. Това мен като българин в РСМ ме обижда дълбоко, защото това не решава моите проблеми", заключи Канзуров. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК