ГЕРБ предлага 15% увеличение на пенсиите и запазване на добавката от 60 лв.

Сачева определи Асен Василев като "най-емоционалния министър на финансите, който България е имала в най-новата история"

21.06.2022 | 14:58 Редактор: Теодора Патронова
ГЕРБ предлага 15% увеличение на пенсиите и запазване на добавката от 60 лв.

ПГ на ГЕРБ внесе предложения в Закона за бюджета за държавното обществено осигуряване, с което ние предлагаме 15% увеличение на пенсиите. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя заяви, че освен това от ПГ на ГЕРБ предлагат и добавката от 60 лева да остане до края на годината, както и че настояват добавките до края на годината да се трансформират в социална помощ за най-уязвимите пенсионери и това да стане от 1 януари 2023 година.

"Предлагаме минималният размер на пенсията да бъде 430 лева, така че да има съпоставими темпове на нарастване на останалите пенсии от трудова дейност", съобщи Сачева.

"Предлагаме предложените промени за 1 октомври да отпаднат, защото те не са добре обмислени, не са съгласувани и не са получили широко обществено обсъждане със заинтересованите страни", допълни тя.

Според нея министърът на финансите за пореден път се е опитал в своето "емоционално изказване" да направи внушение за това каква е била политиката на управляващите преди това правителство. Сачева определи Асен Василев като "най-емоционалния министър на финансите, който България е имала в най-новата история".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Любимец
преди 1 година
Янакиева, пишете глупости.Говорете само от свое име!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 1
СОФИЯ ЯНАКИЕВА
преди 1 година
СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ,ЧЕ ТОЗИ МАЛЪК ПРОЦЕНТ 23 Е ОДОБРЕНИЕ ЗА РУСИЯ,ЗАЩО РАЗМЕНИХТЕ ПРОЦЕНТИТЕ И ЛЪЖИТЕ НАРОДА,ИСТИНАТА Е ЧЕ ТОЗИ ПРОЦЕНТ СА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ И 85 ПРОЦЕНТА ХАРЕСВАТ ПУТИН И РУСИЯ,ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА,НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ Е С РУСИЯ А НЕ СЪС САЩ И НАТО,НИЕ СМЕ РУСОФИЛИ И ПОМНИМ КОЙ НИ ОСВОБОЖДАВА И КОЙ ВИНАГИ НИ ПОМАГА ТОВА Е ТЯ РУСИЯ,НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГАВРИ С ЧУВСТВАТА НИ КЪМ БРАТСКА РУСИЯ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
петрова
преди 1 година
Г-жа Христова, дайте пример как 10% ще увеличат повече Вашата пенсия,в сравнение с 15те%,а 60те лева докато наричат добавка всеки момент може да се премахне Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Христова
преди 1 година
Едно малко изчисление...Предложените 15% от госпожата от ГЕРБ са с около 30 лв. по-малко за моята пенсия (говорим за размера на пенсията) от предложеното от социалното министерство. Не разбраха ли, че тези добавки, които се дават извън пенсията, в един момент ще се махнат и тогава? Остава САМО сумата на пенсията. Не се лъжете от по-големия процент (15%)!!! Сигнализирай за неуместен коментар