Петков с финален призив към депутатите на ИТН, Асен Василев си изпусна нервите в НС

"Промяна в състава на коалицията има, но в приоритетите - не", заяви премиерът 

21.06.2022 | 13:53 Редактор: Ваня Кузманова

По време на дебатите за вота на недоверие  се наблюдава сравнително пасивна опозиция. Атаките са предимно между бившите коалиционни партньори "Продължаваме промяната и "Има такъв народ".

Високо напрежение има в партията на Слави Трифонов. Там атаките са между депутатите, които напуснаха и тези, които останаха в подкрепа на партия "Има такъв народ". 

"Нека днес аргументите да победят политиканстването", каза временният председател на Народното събрание Мирослав Иванов. 

Премиерът обяви, че промяна в състава на коалицията има, но в приоритетите - не. 

"Това правителство няма да разреши да се краде. Утре трябва да решите да хвърлите ли държавата във време на война и криза", заяви Кирил Петков.  

Вносителите от ГЕРБ атакуваха присъстващите в залата министри за действията им в частта икономика, с което провокираха вицепремиера Асен Василев да прекрачи добрия тон.

Атаките продължиха по оста доскорошни коалиционни партньори. 

"Напоследък, когато говорим свободно, сме мафиоти. От вчера президентът е част от мафията и той е ГЕРБ и ДПС. Грозната истина не се харесва на Петков и Василев, затова и той е част от мафията", посочи депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.  

В същото време търсенето на още шестима депутати, за да може кабинетът да оцелее, продължава. Премиерът отново протегна ръка към депутатите на "Има такъв народ". 

"Не сме предполагали, че вашите лидери ще хвърлят България на произвола. Вие сте тези, от които зависят 7 млн. българи", посочи Петков. 

С показна акция отговори председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Най-рано 24 часа след края на дебатите вотът на недоверие може да бъде гласуван в пленарната зала.

Вижте повече в репортажа на  Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК