Класната учителка на Тошко Йорданов в НГДЕК: Позорно е! Отказвам се от него

"Съжалявам за всяка дума, която съм похабила пред него", написа Стамена Димова

17.06.2022 | 17:48 Редактор: Здравко Черкезов

И докато за едни събитията в парламента от последните дни донесоха дивиденти, то за други поведението им в пленарната зала доведе до повече негативни реакции. Сред тях е депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов, обвиняван за проблемите в доскорошната четворна коалиция. Най-разочарован от поведението му се оказа неговият класен ръководител от Националната гимназия по древни езици и култури (НГДЕК).

"Днес под небето се отказвам за първи път в живота си от свой ученик. Позорно е. Пред небето и съвестта си. Съжалявам за всяка дума, която съм похабила пред него."

С пост във Facebook дългогодишният преподавател по литература в класическата гимназия Стамена Димова се отрече от своя бивш възпитаник Тошко Йорданов. 

"Не се крий нито в малцинството, нито в мнозинството. Отговорността е лична. ТОЛКОВА АБСУРДНО ПОЗОРНО И ОТКРИТО ЦИНИЧНО...ПИРОВА ПОБЕДА...ПОДКРЕПЯМ НИКОЛА МИНЧЕВ", написа Димова.

Тошко Йорданов не е единственият възпитаник на елитното училище станал депутат. Сред тях са Корнелия Нинова, Христо Петров, известен като Ицо-Хазарта и Арман Бабикян. А проф. Христо Матанов е сред преподавателите там.

"Виждате колко различни хора могат да изплуват от едно и също училище. Дано не ме достигне някой ден съдбата, някои от учителите ми да се отрече от мен", коментира Бабикян.

"Той като политик е по-слаб, отколкото като сценарист. Те искаха да управляват България по някакъв свой си път, който никой не разбра в края на краищата какво искат", отбеляза проф. Матанов.

"Той си е такъв, не мога да му се сърдя, обвинявам или одобрявам. Би трябвало българинът да развие толерантност към другите, които не са стереотипни", добави историкът. 

Тошко Йорданов предизвиква, както бурни реакции в парламента, така и пред вратите му. Опитът му да излезе при протестиращите се оказа неуспешен и той получи само освирквания и замеряне с бутилки.

Емоциите в Парламента взеха връх през последните дни. И освен до личностни обиди и нападки, се стигна дори и до физически сблъсък между депутатите.

"Народното събрание загуби част от чара си за място на остри спорове и се превърна в място за остри персонални обвинения. Когато става въпрос за персони, е грозно, винаги", смята Бабикян. 

"Навремето си спомням, че като слушах Тодор Живков, постоянно ме беше страх, че ще изтърси някоя глупост и ще се срамувам като българин. Сега гледам тия новите управляващи и почвам да изпитвам същите чувства, защото все си мисля, че ще направят някакъв гаф", посочи проф. Матанов.

Според историка този парламент е изчерпал кредита на доверие. По думите на Арман Бабикян обаче това правителство все пак има бъдеще.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
Истина
преди 1 година
Самият тошко е Позор. Хубавото е, че вече не позволяваме да бъдем продадени на разпродажба - вчера отвъд 3 те кордона полицаи , които пазеха ТОВА бяха семейства с деца, хора със сълзи на очите казваха - само не тиквата отново.Съдейки по изнервенките депутати от депесе явно са недоволни от и.тн. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 7
ЧОЧИ
преди 1 година
е та класна другарка да не го е родила та се отказва т него само глупости Сигнализирай за неуместен коментар