Депутатите на ИТН останаха 19, ще последват ли още хора Кирил Симеонов

"Проблемът е Тошко Йорданов. Той съсипа тази партия", смята народният представител Иво Атанасов

17.06.2022 | 13:48 Редактор: Жаклина Иванова

Още едно от лицата на ИТН обърна гръб на колегите си в парламента. Депутатът Кирил Симеонов напусна партията с изказване от трибуната.

"Вчера ние гласувахме заедно с тази система и мен ме е срам от това нещо. Аз не съм ГЕРБ, нито ДПС. Когато се прибера вкъщи, искам да гледам децата си в очите", отсече Симеонов.

А решението беше не само аплодирано, а и подкрепено от част от депутатите.

"Това е много силна и емоционална проява на духа на парламентаризма. Г-н Симеонов има моите адмирации за куража да излезе и да каже тези неща", подчерта председателят на НС Мирослав Иванов.

В кулоарите Симеонов обясни, че основният мотив да напусне партията е свалянето на Никола Минчев от председателското място, подкрепено от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН.

"Не съм спал. Излязох на улицата и едно момче, което ме харесва и ме познава, се разплака пред мен. Нещата се натрупват, много ми е емоционално", сподели още депутатът.

Последва среща с Тошко Йорданов и групата на ИТН, а пред стаята на партията от "Продължаваме промяната" се събраха за демонстрация.

"Застанахме тук мълчаливо в подкрепа на народния представител Кирил Симеонов, който в момента е в стаята на ПГ на ИТН. Само можем да си представяме какво се случва с него", коментира Антон Тонев от "Продължаваме промяната".

След срещата Симеонов си тръгна от парламента. А от ИТН обясниха, че той остава техен приятел.

"Той остава наш приятел, каквото и да реши да прави. Ние сме стабилни и позицията ни остава непроменена. Това правителство се държи като ГЕРБ, че дори и по-лошо", каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Но бивши съпартийци и депутати от управляващите са на друго мнение.

"Проблемът е Тошко Йорданов. Той съсипа тази партия", смята народният представител Иво Атанасов.

Кирил Симеонов е шестият депутат, напуснал партията на Слави Трифонов. Без него народните представители на ИТН остават 19.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК