Жители на Стражица и Полски Тръмбеш поискаха оставката на Бойко Рашков

Те са готови са на гражданско неподчинение заради закриването на местните полицейски управления

17.06.2022 | 19:41 Редактор: Искра Ангелова

Протести и пътни блокади в Полски Тръмбеш и Стражица. Жителите на двете общини недоволстват срещу закриването на местните полицейски управления. Хората поискаха и оставката на вътрешния министър Бойко Рашков.

Точно в 10 часа десетки жители на общините Стражица и Полски Тръмбеш блокираха най-важните пътни артерии във Великотърновско. За един час затворени останаха отсечките на пътя София - Варна, както и главният път Русе - Велико Търново.

"В това действие няма никаква логичност и справедливост. Обяснява се с някаква реформа, която според мен не е вярна като информация. Разбира се, че има опасност. И в момента не във всяко населено място има квартален инспектор, а сега със закриването на полицейското управление, се намаляват още тези бройки. За нас не е важно полицейски патрули да се движат, а да има във всяко едно по-голямо населено място полицейско присъствие", коментира кметът на община Полски Тръмбеш - Георги Чакъров.

Двата инициативни комитета започват съдебни дела, ще ги представлява адвокат Мая Манолова.

"И аз разговарях с министър Рашков. На срещата в Министерството беше и авторът на математическия модел, на база на който са взети тези две абсурдни решения. Надеждата е, че те ще преразгледа, ще преосмислят своите заповеди и ще ги отменят", подчерта Манолова.

Протестиращите са категорични, че ако исканията им не бъдат чути, ще продължат блокадите на пътища, готови са и на гражданско неподчинение.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК