Очаква ни дъждовно време с гръмотевици, ще има и градушки

Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса

28.05.2022 | 07:50 Редактор: Жаклина Иванова
Очаква ни дъждовно време с гръмотевици, ще има и градушки

Днес, под влиянието на приближаващ студен атмосферен фронт, въздушната маса ще е силно неустойчива. Още сутринта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и градушки.

Преди обяд ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд в северозападната половина от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса, в София - около 27. През нощта срещу неделя в северозападната половина от страната явленията ще са интензивни. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за май, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 21-26 градуса. Температурата на морската вода е 13-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. През деня на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен, по билата - силен югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК