Масово паркиране в зелените площи на столичния район "Изгрев"

В Helpbook за пореден път постъпи сигнал за унищожени градинки

18.05.2022 | 22:25 Редактор: Анисия Иванова
Масово паркиране в зелените площи на столичния район

Проблемът с паркирането в столицата не само няма изгледи да се оправи, а и все повече се задълбочава. В платформата Helpbook.info за пореден път постъпи сигнал за унищожени тревни площи, поради редовното и масово паркиране върху тях. Ето какво пише наш потребител от район "Изгрев":

"В зелената площ от миналата година са започнали редовно да спират автомобили и прогресивно унищожават тревата и засадените там дървета и храсти. Това е не само грозно и не екологично, но и затруднява движението на превозни средства и хора по улицата. Това е и нарушение на Наредбата за организацията на движението на територията на Столичната община.

Опитахме да сигнализираме при нарушение, но този метод се оказва неефективен, тъй като често пъти автомобилите напускат тревната площ преди да пристигнат санкциониращите органи, а след тях унищожената трева не може да се възстанови. Моля за решение на проблема, като например поставяне на антипаркинг съоръжения от към страната на улицата и паркинга в съседство.

Ако общината не разполага със средства за подобни съоръжения, молим за разрешение да поставим такива със собствени средства. Моля за реакция и отговор по този така наболял за живущите в блока и за милеещите за повече природа и зеленина в околността проблем. При необходимост, мога да представя подписи от останалите живущи в блока в подкрепа на това искане", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК