Стефан Янев учреди "Български възход": Истинска демокрация, суверенитет и национално достойнство

Поставя се ново начало в българската политика, заяви бившият служебен премиер

05.05.2022 | 12:00 Редактор: Елеонора Танева

Нова партия на политическата сцена. Тя е на бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев и се казва "Български възход" .

В учредителната декларация е записано, че партията си поставя за цел да отстоява достойно името на България и да постави ново начало, което ще е белязано от непрекъснато развитие напред. Като основна кауза се определя повече справедливост, истинска демокрация, суверенитет и национално достойнство.

"В българското политическо пространство връзката между партиите и гражданското общество зее пропаст. Нашата амбиция е да запълним този вакуум, да направим така, че партийният живот да бъде тясно свързан с гражданското общество и да отговаря на нуждите за промяна и по-добро управление", заяви Янев.

Ралица Симеонова, професор Пламен Моллов и Данчо Бончев са част от ядрото на новата политическа формация. Днес ще бъде приета учредителна декларация, в която ще залегнат основните принципи и цели на формацията.

Стефан Янев беше назначен за военен министър в кабинета на министър-председателя Кирил Петков, но през март беше освободен от поста си заради противоречивите си действия и изказвания за войната в Украйна.

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК