Блокада в центъра на София - протести "за" и "против" изпращането на военна помощ

В капана на протестиращите попадна украински автомобил

04.05.2022 | 16:00 Редактор: Елеонора Танева

Пред сградата на Народното събрание се провежда протест за неутралитет и срещу изпращане на военна помощ на Украйна. Събралите се блокираха жълтите павета, затвориха бул. "Цар Освободител". Преди началото на протеста сградата на НС беше оградена с метална преграда, за да нямат протестиращите достъп до нея. 

До напрежение се стигна, когато събралите се решиха да блокират движението, в което имаше и украински автомобил. Протестиращи призоваха полицаите да не охраняват сградата на НС, а Паметника на съветската армия. Протестиращ развя руското знаме, което беше прието като провокация.

На служебния вход на НС се провежда паралелен протест, който е "за" изпращането на военна помощ за Украйна.

Протестиращите скандират "Тук не е Москва". Демонстрантите посрещат депутатите според начина им на гласуване - с аплодисменти или с освирквания. 

И двете протестиращи групи не са доволни от гласуването в зала. 

Снимки: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
6 rate up comment rate down comment 2
Илиана
преди 2 години
Не мога да разбера тези ***, защо ще пращат военна помощ на Украйна? Не се ли замислят, че същите тези са убили бесарабски българи в Донецк? Не ги боли от това за защитават фашистите?!?!? Колко трябва да си ***, че да не го разбереш?!?!? Сигнализирай за неуместен коментар