Борисов избухна: Кулеба се въртя като сираче из парламента, Путин може да бъде спрян само с оръжие

Лидерът на ГЕРБ разкритикува депутатите, че не са поканили външния министър на Украйна да говори от трибуната на НС

21.04.2022 | 17:00 Редактор: Елеонора Танева
Борисов избухна: Кулеба се въртя като сираче из парламента, Путин може да бъде спрян само с оръжие

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с остри критики заради отказа на България да изпрати военна помощ на Украйна. Той заяви, че от 3-4 дни украинският външен министър Дмитро Кулеба се е "въртял като сираче из парламента". И видя в думите на Кулеба директни критики към Кирил Петков.

"И той каза: "Да, важно е по време на война да има жилетки. Но хора, нека да бъдем сериозни". Тоест той смята, че премиерът ни не е сериозен. "Ако имаш бронежилетка, без оръжие – си обречен. По този начин, от ваша гледна точка, вие искате да умрем защитени". Това го казва вторият човек в Украйна", подчерта Борисов.

И заяви, че е бил първият у нас, който е нарекъл Путин "агресор" след нахлуването в Украйна.

"И няма как да наречеш човек, който напада суверенна държава с танкове, артилерия, ракети, самолети и загиват цивилни. Това е агресия и Путин е агресор. Какво не разбраха те "Защо стоите, защо се унижавате? Нямате ли принципи? Нали нашите партии, тези, които са в синьо – са на евроатлантическите ценности?", попита лидерът на ГЕРБ.

Той обвини управляващата коалиция, че води политика "на страха и снишаването". И призова темата за предоставянето на военна помощ на Украйна да бъде вкарана в НС.

"Ние не сме против това, но сме против да бъдем двулични. Единственият начин да бъде спрян Путин е това. Затова стига сте се въртолили", посочи Борисов.

Бившият премиер посочи, че Зеленски е бил поканен да говори в редица парламенти по света, а в същото време на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, който от няколко дни е в България, не е била дадена възможност да се изкаже пред българския парламент, а е държан в кулоарите.

Борисов упрекна депутатите, че не са се отказали от Великденската ваканция и че не са вкарали в дневния си ред важните за България и международната общност решения.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Къв лидер...пачки и кюлчета, сик и Живков, и още и още...всичките продадоха и продават България Сигнализирай за неуместен коментар