Ачев: Застраховките "Живот" са магически продукт с добри инвестиционни резултати

Той подчерта, че фондовете, които са подбрани, са първокласни

17.04.2022 | 07:10 Редактор: Теодора Патронова

"Застраховките "Живот" са един магически продукт. Любим за индустрията за управление за активи, защото решава най-важния въпрос пред инвеститорите - държи техните емоции под контрол, в следствие на което се получава и най-добра доходност", заяви мениджърът за България на "Амунди" Явор Ачев в специалното студио "Застраховки "Живот" – защита и инвестиции".

Той поясни, че характеристиките на застраховките "Живот" с инвестиционен фонд и това, че до петата година от сключването на застраховките, имат допълнителни такси при предсрочно прекратяване, държи инвеститорите на пазара и те имат по-добри резултати.

"Има изследвания, които показват, че първата година след инвестицията най-много влияят страхът и алчността - така наречените неизвестни фактори. Но след това всяко тримесечие компаниите публично изкарват своите резултати. Въпреки геополитическата обстановка, която е изключително неблагоприятна, пазарите през последните две седмици нараснаха, защото компаниите изкарват силни резултати", добави Ачев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, за да бъде един фонд включен в застраховка "Живот", той преминава през много проверки. Гостът подчерта, че фондовете, които са подбрани в тези застраховки, са първокласни.  

"Криптовалутите са много актуална тема. Все още те не са познати като актив. Нямаме достатъчно история. Изключително са волатилни. В нашето дружество не минават проверката как да ги оценим - на база на какво? На този етап смятаме, че те не биха покрили изискванията да бъдат включени в една застраховка "Живот", обясни Ачев. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК