Молитва за изцеление - иконата на Пресвета Богородица "Всецарица" лекува и онкоболни

Тя беше поставена за поклонение в столичната онкология и Окръжната болница "Света Анна"

14.04.2022 | 20:14 Редактор: Елеонора Танева

В навечерието на Цветница чудотворна икона на Света Богородица беше поставена за поклонение в столичната онкология и Окръжната болница "Света Анна". 

Иконата Пресвета Богородица "Всецарица" се съхранява в Гигинския манастир. Светинята е копие на Ватопедската чудотворна икона Св. Богородица Всецарица и се счита, че има чудотворна сила.

"Тя помага и лекува всички, които имат истински вяра, лекува онкологични заболявания. Всички знаем, че това е Света Богородица, тя помага на всички наши беди, скърби, за чадорождение", заяви отец Петър Кудузки.

От столичния храм "Рождество Христово" с литийно шествие иконата беше отнесена в Онкологичната болница, където се отслужи молебен и водосвет за болните. 

"Хората имат нужда от вяра особено когато става въпрос за техния живот и здраве, което ние тук искаме да укрепим, продължим, да им гарантираме, че ще живеят. Това няма как да стане само със средствата на медицината и науката, винаги е добре да има и голямата подкрепа на вярата", каза директорът на болницата д-р Стефан Константинов.

И в болница "Света Анна" миряни дойдоха, за да склонят глава пред иконата и да се помолят за здраве.

"Това беше просто един символ, тръгвайки си от свиждане видях  иконата и реших да остана. Дори и не знаех. Смятам, че всички, които сме тук, нещо ни е довело и трябва да вярваме, че всичко ще се оправи", сподели Десислава.

Освен пациенти, пред иконата се поклониха и десетки хора, дошли специално, за да се докоснат до нея.  Чудотворната икона обиколи и някои от отделенията на болницата, след което беше върната обратно в Гигинския манастир.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК