Набират дарения за безработна майка и двете ѝ деца, останали без дом след пожар

Средствата са за възстановяване на къщата им в село Горно Новково

13.04.2022 | 17:47 Редактор: Здравко Черкезов

Безработна майка и двете ѝ деца останаха без дом след пожар. Тъй като семейството няма пари, започна дарителска кампания за събиране на средства за възстановяване на къщата им.

Али Али е първият, който вижда пламъците в родната си къща в село Горно Новково. 

"Отварям вратата и гледам, че нещо пуши. Дим, червено и не можах повече да видя навътре, и излязох навънка. Изтичах до комшиите, взеха маркуч, после дойдоха те, оливаха тука, не можаха да направят нищо", разказа той.

На помощ идват много хора от селото, както и няколко пожарни екипа, но не успяват да спасят къщата на семейството. Пламъците изпепеляват абсолютно всичко.

"Извън село бях, на работа в Плъстина на малини, моята сестра звънна там на стопанката на нивата и ме докара... По пътя още видях, е тая къща тука, стаята, че излиза дим", сподели Емилия Арнаудова.

Семейството сега живее при сестрата на Емилия, но тъй като нямат средства сами да възстановят дома си, и разчитат на помощ.

"Когато разбрах, веднага реших, че трябва да се направи нещо, нито някой ме е накарал да го правя, нито нищо. Аз просто го имам като някакъв ангажимент, не бих казал дори задължение, но моите ученици са си като мои деца и аз трябва да направя това, което трябва да се направи", каза Стилиян Илиев.

Близки и приятели започнаха дарителска кампания в подкрепа на семейството от с. Горно Новково, което загуби дома си в пожара:

IBAN: BG07 CECB 9790 1043 0429 00
Емилия Арнаудова

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК