Nexo дарява 620 000 лева за хуманитарна помощ за Украйна и за украинските бежанци в България

Дарението за бежанците в България се осъществява с партньорството на Фондация BCause

11.04.2022 | 17:00 Редактор: Теодора Патронова
Nexo дарява 620 000 лева за хуманитарна помощ за Украйна и за украинските бежанци в България

Nexo дарява $350,000 или 620 000 лева за краткосрочна и дългосрочна помощ за Украйна и за украинските бежанци в България. За осъществяването на дарението в България Nexo избра Фондация BCause за свой партньор. Сумата от 448 320 лева е дарена чрез Платформата.бг за четири предварително избрани надеждни организации. Фондация BCause ще следи за целевото използване на дарението. Останалата сума от 100 000 долара Nexo дарява на крипто фонд в Украйна. 

"Екипът на Nexo в България намира за свой човешки дълг да предприеме активни действия в подкрепа на украински бежанци, жени и деца, намерили убежище в страната ни, както и на засегнатите на територията на Украйна. Вярваме, че с тези действия ще насърчим най-широк кръг компании и личности да подпомогнат засегнатите в Украйна по начин и в размер, които намират за възможен" - споделиха от Nexo.

Помощта ще достигне до нуждаещите се благодарение на сътрудничеството ни с местни организации, активно ангажирани с осигуряването на хуманитарна, медицинска, правна и социална помощ, жизненонеобходими доставки на храна и чиста питейна вода, предоставяне на спешен подслон на нуждаещите се, защита на деца и уязвими групи, както и спомагане безопасното преминаване на украински граждани през границата.

Осигурената финансова подкрепа ще подпомогне и инициативи за изграждане на центрове за целодневна грижа за деца на украинските бежанци, образователни ресурси и подкрепа за майки с деца с увреждания или трудности в развитието.

Разпределение на дарението:

Хуманитарна помощ за Украйна:

Първоначално дарение от $100,000 -  Крипто фонд в Украйна

Сдружение „Мати Украйна” - дарение в размер на 62 703 лева

Подпомагане на украински бежанци на територията на България:

Инициативата BG4UA - дарение в размер на 250 912 лева

Дълготрайна подкрепа на майки на деца с увреждания или трудности в развитието, украински бежанци на територията на България:

Фондация “За Нашите Деца” - дарение в размер на 89 800 лева

Подкрепа за жени и деца, украински бежанци, на територията на България:

Български фонд за жените - дарение в размер на 44 905 лева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК