Превозвачите плашат с грандиозен протест, ако НС не реши за АПИ и ремонтите

Регионалният министър Гроздан Караджов се застъпи за протестиращите

08.04.2022 | 13:35 Редактор: Тодор Петров

Докато депутатите се караха дали да дадат над 1 милиард лева на пътните фирми за вече направени от тях ремонти по републиканските пътища, превозвачи протестираха пред парламента в знак на протест срещу лошото състояние на пътищата в страната.

В очакване на решението на народните представители за бъдещето на АПИ и ремонтните дейности в страната, те блокираха движението пред парламента с камиони. 

"Ако нашите искания не се приемат и не се случи нищо, ще има грандиозен протест на превозвачите", закани се Дариан Десподов от Сдружение на малки и средни превозвачи. 

След като точката отново отпадна от дневния ред на парламента, регионалният министър Гроздан Караджов дойде при протестиращите.

"До вчера бях склонен да смятам, че са процедурни хватки. Това е целенасочено блокиране на това решение и аз нямам повече инструменти, с които да влияя. Републиканската пътна мрежа е заложник на избора на шеф на БНБ", обясни той пред протестиращите.

При превозвачите дойдоха и представители на партия "Възраждане". "Отделете няколко души и ще ви съдействаме да бъдете чути", обеща Петър Петров "Възраждане". 

Заедно с тях протестиращите влязоха в парламента. Там получиха подкрепа и от "Има такъв народ". Малко след това премиерът Кирил Петков излезе при превозвачите.

"Надявам се, че до другата седмица това разплащане ще бъде решено в парламента", коментира той.

Той отрече отлагането на точката да има общо със задкулисни договорки за избор на шеф на БНБ.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК