Министър Караджов: Изправена сме пред огромна катастрофа с поддържането на пътищата

Парламентът отложи решаването на проблема с плащането на над 1 млрд. лв. на фирмите

07.04.2022 | 13:52 Редактор: Искра Ангелова

С процедурни хватки и напрежение в управляващата коалиция - така парламентът отложи решаването на проблема с плащането на над 1 милиард лева на фирмите за пътно поддържане за извършени ремонти. 

От "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" се скараха трябва ли Народното събрание да даде зелена светлина да бъдат отпуснати средства, които да бъдат предоставени на АПИ, за да може тя да се разплати на фирмите, които отговарят за поддръжката и ремонтите в страната.

В опит да развърже ръцете на АПИ и частично да бъдат изплатени средствата на пътните фирми, в парламента дойде ресорният министър.

"Не търся от вас да свалите отговорността от мен, напротив. Очаквам НС, като върховен орган на властта, дадена от народа, да поеме своя дял от отговорността, за да ми даде възможността и аз да поема своята отговорност", коментира министърът на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов.

Той е категоричен, че страната ни е изправена пред огромна катастрофа с поддържането на пътищата.

Точката беше заложена за началото на заседанието, но заради невнесени доклади от ресорните комисии беше решено тя да отпадне. Това стана повод и за директен сблъсък и взаимни обвинения между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ".

"В момента изпадате в тежката шизофрения да сте предложили нещо и да отказвате да го гласувате. Настимир Ананиев не е внесъл доклада, а по мои съмнения - съзнателно. Има един израз "Тарикат мъж не писка". Ако човек се е прецакал и е мъж, дори и да е сбъркал", заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Излиза така сякаш "Продължаваме промяната блокира "Има такъв народ". БСП и "Демократична България" се блокират взаимно", контрира депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

За да бъдат изчистени позициите и да се намери изход от процедурния капан последва председатели съвет. След 45-минутно прекъсване дойде и решението на казуса - да бъде преместена в програмата за утре.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 0
ние
преди 2 години
Вие всичките сте катастрофа, на всички нива. Но има решение, държавата строи нов затвор. Ще платите сметката на всички преди вас. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
none
преди 2 години
Ми другарю Караджов, ка няма да сте в катастрофа след "управлението" на другарката от абпфк сой Виолетка Комитова ли беше, Копитова ли, както и да е! Тя както нищо не вдяваше от строителство, се развъртя из пътното такова, като слон в магазин за стъклария! Късметлия си, оправяй се! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Така наречените "десни" съсипват всичко до което се докоснат. Слави беше опраскан от тези ристьовци и партията му отече. Българите се събудиха и ще последва тотална чистка. От началото на годината имаше над 10 големи протести с ексцесии и над 200 регионални протести. Такова чудо до сега в България не е било. Сигнализирай за неуместен коментар