Депутатите отказаха да решат за парите за пътищата, ИТН напусна залата

Петков подкрепи предложението да се платят 50% от извършените вече дейности 

08.04.2022 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

За втори пореден път депутатите отложиха решението да дадат над 1 милиард лева на пътните фирми за вече направени от тях ремонти по републиканските пътища. Изненадващо те отказаха да разгледат казуса с АПИ и спрените плащания към строителните фирми. Предложението бе на "Продължаваме промяната".

Темата провокира нов коалиционен скандал. В знак на протест групата на ИТН демонстративно напусна залата.

"Сега не е времето за тази точка, а може би тя трябва да мине и през антикорупционната комисия. Ще го гледаме, когато всичко се изясни по него", заяви Константин Бачийски от "Продължаваме промяната".

"Спечелилата най-много гласове политическа партия бламира собствения си министър-председател", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ".  

Пред сградата на Народното събрание превозвачи протестираха, а при тях отидоха премиерът Кирил Петков и министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Премиерът подкрепи предложението на регионалното министерство да се платят 50% от извършените вече дейности на пътните фирми, но при определени условия. 

"Призовавам да има контрол върху средствата и да сме сигурни, че на тези компании, на които се плати, истинската работа е свършена", коментира Петков.

Ако не бъде взето спешно решение, има опасност пътищата в страната да останат без поддръжка.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК