Шофьори на камиони на протест пред НС, министър Караджов видя предателство

Пътната мрежа е заложник на избора на шеф на БНБ, заяви регионалният министър

08.04.2022 | 11:08 Редактор: Тодор Петров
Шофьори на камиони на протест пред НС, министър Караджов видя предателство

Камиони блокираха бул. "Цар Освободител" пред парламента. Министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов излезе при протестиращите шофьори.

"Републиканската пътна мрежа е заложник на избора на шеф на БНБ, което е недопустимо и политическо неоправдано. Има целенасочено блокиране на точката. Не може политически пазарлъци да стоят на пътя на поддържането на републиканската пътна мрежа. Нямаме инструмент, с който да ремонтираме нито една дупка. Става дума за изнудване Каримански да се откаже от кандидатурата си, но да заложиш пътната мрежа е предателство", заяви регионалният министър.

Малко по-късно представители на протестиращите влязоха в парламента, за да разговарят с депутатите.

Вчера за пореден път депутатите не се разбраха за отпускане на пари за ремонтите на пътищата. Днес това се случи и на ресорната комисия, тъй като нямаше събран кворум.

"Договорите са прекратени преди мен, не нося отговорност защо са прекратени. Останала е да се поддържа зимното почистване, което свърши на 1 април, и да се правят аварийни ремонти. Сега е времето за ремонти. Трябва да ремонтираме пътища, които хората чакаха цяла зима да започнем. Станали сме косвена жертва на друг пазарлък", каза още министър Караджов.

"Договори за 710 млн. лв. са надвишени до 3,3 млрд. - нещо, което съм заварил, не съм го подписал. Заложени са над 200 участъка, на които вече трябваше да им е започнал ремонтът. Цялата работа стои на трупчета, защото не се взимат решения", отбеляза той.

Караджов подчерта, че не е министър на една или друга партия, а на тези, за които е избран. Той настоя, че ще остане заедно с протестиращите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК