Митов от ГЕРБ и Радулов от ИТН подкрепиха ДБ за отстраняването на Митрофанова

"Демократична България" призова парламентът да приеме декларация, с която осъжда убийствата на цивилни в Буча

06.04.2022 | 13:58 Редактор: Жаклина Иванова

Парламентът да приеме декларация, с която осъжда убийството на цивилни в Буча, призова "Демократична България". Парламентарната група иска и руският посланик да бъде обявен за персона нон грата. Причината е, че има остър език към нашата страна и се меси в работата на правителството ни.

От ДБ обявиха, че е редно България да актуализира списъка си със санкции към Русия. По този начин страната ни ще покаже, че застава и осъжда действията и убийствата в Буча, категорични са от партията.

И други политически формации обявиха, че е редно Митрофанова да бъде отзована.

"Като отговор на зверствата в Буча и на други места, партньорски страни като Германия и Франция, изгониха общо 75 руски дипломати. Настояваме за обявяване на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова за персона нон грата", посочи Антоанета Цонева от "Демократична България".

"Ако ние управлявахме в момента, г-жа Митрофанова щеше да е обявена за персона нон грата и да си е тръгнала много отдавна. Най-малкото, защото отдавна е прекрачила границите на нормалното поведение, което е позволено на един дипломат", заяви Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

"Г-жа Митрофанова, освен острия си език по отношение на нашата политика, е и шеф на мисията, в която има толкова много шпиони. Резонно е в един момент да се стигне до нейното отстраняване", подчерта Николай Радулов от ИТН.

От ДБ обявиха отново, че трябва НС и правителството да побързат и да дадат зелена светлина на страната ни да предостави военна техника и оръжия на Украйна.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
maya.ivanova
преди 2 години
Почна на ми писва от ДБ и техните опити за обществено одобрение, сещат се да вършат работа само когато прожекторите са насочени към много наболял проблем, иначе не ги търси Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Читател
преди 2 години
ИТН,"произвело" Радулски,отива в небитието,от където няма връщане.Жалко е,ако действието на пенсионера,е съгласувано с лидера на партията Сл.Трифонов. Сигнализирай за неуместен коментар