ДБ иска да обявим Митрофанова за персона нон грата и да изпратим оръжия на Украйна

"Режимът на Путин извършва военни престъпления, набиращи мащабите на геноцид", заяви Антоанета Цонева

06.04.2022 | 10:02 Редактор: Жаклина Иванова
ДБ иска да обявим Митрофанова за персона нон грата и да изпратим оръжия на Украйна

България да обяви за персона нон грата посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова, поиска в декларация от името на ПГ на ДБ Антоанета Цонева.

"През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, извършени от руската армия. Световното обществено мнение е потресено от кадрите на трупове на улиците, от разкриването на масови гробове, от сведения за изнасилвания и изтезания на невинни хора. Става все по-ясно, че режимът на Путин извършва военни престъпления, набиращи мащабите на геноцид", настоя тя.

"Демократична България" осъжда клането и настоява България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят срещу руската агресия в Украйна. Настояваме България да предостави съдебно-медицинска експертиза за разследването на военните престъпления, които се организират от ЕС и ООН. Настояваме, като член на ЕС, страната ни да подкрепи по-сурови санкции срещу Русия", отбеляза Цонева.

Тя отсече, че ДБ настоява България да обяви за персона нон грата Елеонора Митрофанова, чието поведение напоследък е в разрез с Виенската конвенция за дипломатическите отношения и уронва достойнството на България, пише dnes.bg.

"Настояваме България да предостави на Украйна оръжия и муниции, които да ѝ позволят да се защити. Свободата, достойнството и животът трябва да се бранят и отстояват", заключи Цонева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Модулна идиотщина от дб. добре, че не гласувах за тях. Пълни *** и ***. Разберете, че ние сме зле управлявана територия на сащ. Ако чакаме нещо от тях, то в никакъв случай, няма да е хубаво Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Сополи във фусти,днес се изживяват като последна инстанция във важните за държавата ни казуси.Предпоследни днес,утре ще сте аут от НС. Сигнализирай за неуместен коментар