Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Симов: Докато БСП е в управлението, България няма да даде оръжия на Украйна

"Всеки път, когато Гешев се чувства застрашен, лови руски шпиони", коментира социалистът

01.04.2022 | 20:20 Редактор: Здравко Черкезов

"От "Демократична България" могат да казват каквото искат, тяхно право е, но никой не може да промени позицията на БСП и ние сме категорични. Не трябва, не бива и няма да изпратим военна помощ за Украйна, поне докато ние сме в управлението", заяви депутатът от "БСП за България" Александър Симов в студиото на "Денят ON AIR".

Той смята, че същото иска и българският народ.

"Вчера излезе проучване на "Маркет Линкс", в което се посочва, че 67% от българите са за неутралитет. От първия ден на конфликта БСП е с гласа на българския народ", отсече Симов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му по-важният въпрос е какво е добре за България.

"Можем да си слагаме украински знаменца и да говорим как е време да разрушим кулите на Кремъл, но въпросът е какви са последствията за България. Нямало да преговаряме с "Газпром"?! А откъде ще дойдат газовите доставки? Ще оставим ЕК да преговаря за газ?! Да, но тя не може да ни докара газ от Уран или Марс! България е там, където е. Не можем да ритаме срещу географията и съответно трябва да се съобразяваме, ако искаме да имаме топлина, газ", посочи Симов.

"БСП през цялото време се опитва да види какъв е българският национален интерес и какво искат българските граждани. Ако това е подкрепа за Путин, то живеем в някаква паралелна реалност", категоричен бе той.

Депутатът отказа да отговори на въпроса какво ще направи БСП, ако останалите коалиционни партньори подкрепят предложението да изпратим военна помощ за Украйна.

Шпионският скандал в ДАНС Симов коментира така: "Всеки път, когато Гешев се чувства застрашен, лови руски шпиони. Иска да разкаже на света как "Спецпрокуратурата лови руски шпиони, а тези гадове на Путин искат да я махнат".

Кой ще подкрепи БСП за управител на БНБ?

"Още не сме взели решение, предстои да го направим във вторник след заседание на Изпълнителното бюро на парламентарната група. И двамата се представиха добре, показаха знания, пролича и амбицията им. Тепърва трябва да вземем решение подкрепяме ли някой от тях или нито един", обясни Симов.

Според него най-добрият вариант е нов общ кандидат на коалицията.

"Проблемът не е дали те са добри финансисти, дали биха управлявали успешно финансите на БНБ, а политизацията на този пост, напрежението в обществото и че се сблъскват две партии, които трябва да са в коалиция и да имат добър диалог помежду си", изтъкна депутатът от БСП.

Надцени ли се Путин или подцени Украйна и Запада?

Да, трябваше да се откаже след силния отпор на украинците и неуспеха на бързата окупация.
15%
Не очакваше толкова тежки санкции, но няма да признае поражение.
21%
Путин е непоколебим, защото газта и копчето за ядрените оръжия са в ръцете му.
10%
Много добре знае какво прави и войната се развива по предварителния му план.
54%
Общо 7417 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Венсеремос, другари! Трябва да вземем властта! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
Илиана
преди 2 години
Следващият път ще гладувам единствено за БСП. Надявам се, дотогава да махнат и осъдят Станишев. Сажълавам, но моето мнение за останалите партии е повече от отвратително. Все едно, че не са българи ....така се държат. Сигнализирай за неуместен коментар