Прокуратурата: Първият секретар на руското посолство е шпионирал у нас

Предлагат изгонването му

01.04.2022 | 18:09 Редактор: Елеонора Танева
Прокуратурата: Първият секретар на руското посолство е шпионирал у нас

От прокуратурата съобщиха, че "първият секретар" в Посолството на Руската Федерация е шпионствал у нас.  Главният прокурор на Република България Иван Гешев е уведомил министъра на външните работи Теодора Генчовска за извършена нерегламентирана разузнавателна дейност вероятно в полза на Руската Федерация от конкретното лице с дипломатически имунитет. 

Дипломатът се казва Евгений Тюсин, научи Bulgaria ON AIR. 

Информацията, с която разполага прокуратурата, представлява нарушение на чл. 41 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения. 

С оглед на това, главният прокурор уведоми министъра на външните работи за събраните в хода на разследването данни за вероятно извършено престъпление от страна на представител на дипломатическата мисия на Руската Федерация в София за предприемане на действия по компетентност. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
Българка
преди 2 години
Гешев се прави, че това, че искат да го махнете, не е вярно. Измисля си хилясинрвс причини. Истината в, че той е мафиот и подпомага и прикрива мафията. Гешев, вън от прокуратурата. Ти си за съд, заедно с оттака ти Боко тиквата. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
мафията
преди 2 години
Като не ловят нашите мафиоти, ловят чужди шпиони.... Смешно и тъжно.... Сигнализирай за неуместен коментар