Паси: Трябва да изпратим оръжия в Украйна, защото ние сме следващите

Министър Заков: НАТО е най-големият гарант за териториалната цялост на България

04.04.2022 | 19:04 Редактор: Искра Ангелова

18 години от членството на България в НАТО и 73 години от създаването на организацията. В чест на годишнината гвардейският представителен духов оркестър изнесе празничен концерт за жителите и гостите на столицата.

На 29 март 2004 г. България и още 6 източноевропейски държави стават пълноправни членки на НАТО, което дава на страната ни гаранции за сигурност.

"В криза като сегашната - военната криза в Украйна, се чувстваме сигурни, това е най-големият гарант за териториалната цялост и за суверенитета на България. Това е възпиращият фактор, който предотвратява възможността България да бъде въвлечена в подобен конфликт", заяви министърът на отбраната Драгомир Заков.

През 1990 г. Соломон Паси първи предлага в Народното събрание България да стане член на НАТО. 14 години по-късно националното знаме на страната ни е издигнато пред централата на Алианса в Брюксел.

"През всичките тези 32 години никога не съм си вярвал, че ще доживея момента, в който ще получим такова категорично доказателство, че извън НАТО ние пропадаме. Това категорично доказателство дойде с поредната агресия на президента Путин срещу Украйна", заяви той.

Паси е категоричен - страната ни трябва да предостави военна помощ на Украйна.

"България е най-заинтересована да даде помощ на Украйна, България е по-заинтересована от Португалия, Исландия и всички други. Ние сме близо до конфликта, ние сме следващите, ние имаме интерес да спрем конфликта, преди той да е влязъл при нас. Няма друг начин, освен военен, в момента. Води се война. Когато се води война, няма как с молитви да се бориш за мир", категоричен е той.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


8
8 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Паси, ти ако си следващия не говори за нас. Сигнализирай за неуместен коментар
7
5 rate up comment rate down comment 3
украйна
преди 2 години
трябва да се защитава но не сме длъжни с нищо тя не е нито в нато нито в ес Сигнализирай за неуместен коментар
6
10 rate up comment rate down comment 1
е как
преди 2 години
как ще сме следеващите след като нато ни защитава, противоричите си господин паси Сигнализирай за неуместен коментар
5
7 rate up comment rate down comment 2
шопендар
преди 2 години
и за какво са ни нато и ес,като ние сме следващите,и всеки може да ни прегази когато си иска.и защо пасито много иска да ни вкара в батака в украйна Сигнализирай за неуместен коментар
4
10 rate up comment rate down comment 2
Българка
преди 2 години
Паси, теб защо не те ритнат като футболна топка. Мисля си, че искаш да ни скараш във война с Русия. Това би станало, ако пратим оръжия на Украйна. Лично хората са против, защото в Украйна има фашистки организации. Украйна уби толкова много бесарабски Българи...трябва да те е срам да го кажеш това Сигнализирай за неуместен коментар
3
6 rate up comment rate down comment 3
Лили Барута
преди 2 години
Тоя евреин,ако визира евреите като заявява "следващите сме ние" тогава има право Сигнализирай за неуместен коментар
2
10 rate up comment rate down comment 2
Майка
преди 2 години
Тези, които искат да изпращат оръжие, да заминат за Украйна заедно с него! Изпращането на оръжие дали не може да доведе до решаване на конфликта Сигнализирай за неуместен коментар
1
10 rate up comment rate down comment 2
Трезвомислещ, а не п
преди 2 години
" Паси: Трябва да изпратим оръжия в Украйна, защото ние сме следващите. "Този обаче не се спира. Явно твърдо е решил да ни вкара във война. А той дали ще е на фронта или ще избяга?Аз за юдейски интереси няма да се бия с никого. Този като толкова много иска нека ходи да се бие. Ако продължава с призивите си да даваме оръжие тогава наистина може и да сме следващите. Докато не се намесваме по какъвто и да е начин в този конфликт няма, от какво да се притесняваме. Сигнализирай за неуместен коментар