ДБ поиска България да даде оръжия на Украйна, БСП: Това ще ни вкара във войната

Помощта да е само хуманитарна, призова Георги Свиленски

30.03.2022 | 12:14 Редактор: Здравко Черкезов
ДБ поиска България да даде оръжия на Украйна, БСП: Това ще ни вкара във войната

"Демократична България" призовава България да окаже военнотехническа помощ на Украйна, с оглед на капацитета и възможностите на Българската армия. Това заяви съпредседателят на обединението ген. Атанас Атанасов в декларация пред депутатите в парламента.

За целта от ДБ започват консултации с останалите коалиционни партньори. "Категорично заявяваме, че подкрепата за свободата и независимостта на Украйна е защита на свободата, солидарността и сигурността в Европа", изчете ген. Атанасов от парламентарната трибуна.

Декларацията предизвика смут в коалиционното мнозинство, като от "БСП за България" се обявиха категорично против предоставянето на военна помощ за Украйна.

"Предоставянето на военна помощ ще въвлече пряко България във войната", заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски във връзка с декларацията на ДБ.

"Ние като политическа група и политическа партия ще продължим да отстояваме помощта, която България предоставя, да е само хуманитарна", категоричен бе социалистът. 

По думите му предоставянето на военна помощ ще въвлече пряко България във войната и така тя ще стане съучастник.

Надцени ли се Путин или подцени Украйна и Запада?

Да, трябваше да се откаже след силния отпор на украинците и неуспеха на бързата окупация.
15%
Не очакваше толкова тежки санкции, но няма да признае поражение.
21%
Путин е непоколебим, защото газта и копчето за ядрените оръжия са в ръцете му.
10%
Много добре знае какво прави и войната се развива по предварителния му план.
54%
Общо 7417 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
Помощ
преди 2 години
помощта трябва да е навременна и необходима. А ние вместо оръжие предлагаме памперси и то само за етнически българи. Същото бе и с Македония---вместо да ги признаем и да се развиваме, ние ги признахме, но без език и без история. Нещо повече ---в решителния миг , по братски им забихме нож в гърба. Но във всички тези случай...ОБСЛУЖВАМЕ /случайно или не/ ЕДИНСТВЕНО РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
инж. Радев
преди 2 години
А така, вкарайте ни във война. Да ви избесим на есен всичките, като огладнее и озверее тълпата. Сигнализирай за неуместен коментар