Неработещ асансьор и мизерия - таванът на столичен подлез се срути втори път за 2 м.

В социалните мрежи за пореден път бяха публикувани снимки на опасно стърчащи парчета от конструкцията

31.03.2022 | 19:15 Редактор: Жаклина Иванова

Таванът на столичен подлез се срути за втори път в рамките на два месеца. През януари Bulgaria ON AIR сигнализира на общината за подлеза на бул. "България". Тогава от общината обещаха, че ще има ремонт, но месеци по-късно проблемите се увеличават.

Константин живее на 200 метра от подлеза и му се налага всекидневно да минава през него. Споделя, че при силни дъждове подлезът се наводнява и преминаването става почти невъзможно.

"Минаваш и се молиш да не се подхлъзнеш по някоя счупена плочка по стълбите. Да не ти падне нещо отгоре и това е", каза той.

Вчера в социалните мрежи за пореден път бяха публикувани снимки на опасно стърчащи парчета от конструкцията на тавана в подлеза. По сигнал на Bulgaria ON AIR Столичната община изпрати екип, който е срязал част от опасно висящата конструкция - парчетата са захвърлени до стълбището на подлеза.

Освен рушащия се таван, остава и нерешен проблемът с неработещите асансьори, което оставя възрастните хора и родители с детски колички без избор.

След поредния сигнал за рушащия се подлез, от Столичната община отговориха, че за последно спешен ремонт на съоръжението е правен през януари. След поредната вандалска проява те обещаха нов ремонт.

"През месец март са констатирани нови вандалски прояви в същия подлез. Предвижда се новите ремонтни дейности по отстраняване на вандалската проява да започнат в началото на следващата седмица", уточниха от СО.

Въпреки наличието на охранителни камери и обособено място за охрана, такава няма от години. Според минувачите камерите никога не са били включвани.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК