Вандали унищожават тавана на подлез в София, плащаме щетите от джоба си

Кората, които живеят в района, казват, че проблемите са от години

14.01.2022 | 19:47 Редактор: Искра Ангелова

Поредна вандалска проява върху част от тавана на подлеза на бул. "България" и ул. "Тодор Каблешков" през нощта на 10 януари. Преминаването на пешеходците все още не е безопасно, а хората, които живеят в района, казват, че проблемите в подлеза са от години.

Михаела работи като обущар от 8 години в подлеза. Казва че, това не е първият път случай, когато има опасност цели части от тавана да паднат върху преминаващите.

"Тук си тече още от ремонтните дейности, които бяха извършени. Бяхме им казали да направят едно покритие да спре да тече, те сложиха решетка, за да тече по-хубаво. Онзи ден ми падна една плоскост от каратавана при заключването на ателието и това е опасно за всички хора", коментира Михаела.

От Столичната община обясниха, че всички щети в подлеза са резултат от вандалски прояви, въпреки че има видеонаблюдение.

"На първо място е самосъзнанието на хората, не може на всеки един тротоар и при всяка една пейка да има жив човек охрана, има изградено видеонаблюдение. Този ремонт като данъкполатци ще го платим от джоба си, вместо с тези пари да ремонтираме някой тротоар", каза зам.-кметът по направление "Обществено строителство" Ангел Джоргов.

Освен разрушения таван, от другата страна на подлеза на бул. "България" с вандалска проява е разрушена и стена, която води до този асансьор.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК