Петков пред Вархеи: Отстояваме позицията на България за РСМ

Двамата са обсъдили войната в Украйна и ефектите ѝ върху страните от региона

31.03.2022 | 09:19 Редактор: Тодор Петров
Петков пред Вархеи: Отстояваме позицията на България за РСМ

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи. Двамата разговаряха за ситуацията около войната в Украйна и ефектите ѝ върху страните от региона. 

Премиерът Петков запозна Вархеи и с резултатите от срещата на лидери на държави членки на НАТО от Югоизточна Европа, която се проведе в началото на настоящата седмица в София по инициатива на българския министър-председател, съобщиха от МС.

Петков и Вархеи обсъдиха също двустранните разговори с Република Северна Македония. В тях правителството отстоява българските позиции и има за първи път сериозна подкрепа в Европейския съюз заради новия си подход към Скопие, подчерта министър-председателят Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Какъв в този нов подход? Трябва да сте по-подробно. България не трябва и крачка да отстъпи за Македония. Не за това сте министър председател. На тази длъжност сте, за да пазите нашите интереси. Искаме нашата енергетика отново да заработи, да произвеждаме плодове и зеленчуци. Искаме правосъдие .. Сигнализирай за неуместен коментар