В Helpbook зачестяват сигналите за нападения от кучета

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

30.03.2022 | 10:27 Редактор: Анисия Иванова
В Helpbook зачестяват сигналите за нападения от кучета

В платформата Helpbook.info продължаваме да получаваме сигнали за нападения от домашни и бездомни кучета. Един от тях е насочен към Столичния инспекторат и гласи следното:

"На 17.03.22 г. дъщеря ми беше нападната от съседско куче питбул, докато разхожда нашето куче йоркширкски териер. Собственикът на агресивното куче му изпуска повода и то скача върху гърбът на дъщеря ми, която пада на колене и се наранява. След което напада нашето куче. Кучето ни беше прегледано от ветеринар, който констатира множество нахапни рани, проми и постави три инжекции. Дъщеря ми беше прегледана в Пирогов - промити рани, рентгенови снимки и поставено манту. До този момент не сме потърсени от собствениците на кучето, дори да се поинтересуват от състоянието на детето и кучето ни“.

Съобщиха ни и за глутници бездомни кучета в район Запад в град Кюстендил. "Лаят по хората, лаят през цялата нощ, не може да се спи. Районът не е осветен и е много опасно да се минава вечер. Част от кучетата спят в изоставено заведение“, твърди авторът на сигнала.

Около гробищния парк в район „Връбница“ преминаването на минувачите също не е безопасно. Лаят им оглася целия район и се спускат с агресия по всяко време на денонощието.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК