470 страници доказателства зад знаковите арести, Рашков обвини прокуратурата и обясни за Божков

Става въпрос за една организирана престъпна група е в 5-членен състав, обяви шефът на МВР

23.03.2022 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

470 страници доказателства стоят зад арестите на бившия премиер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Това обяви пред вестник "Сега" министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и поздрави полицаите, участвали в акцията на 17 март. 

Свидетелски показания и доклад на Агенция "Държавна финансова инспекция" за несъбрани от държавата повече от половин милиард лева са причина за акцията на МВР срещу бившите управляващи. 

"Става въпрос за една организирана престъпна група, която е в 5-членен състав, и никой до момента не е предприел за търсенето на каквото и да е отговорност. Кои са в тази група не ми е удобно да кажа, за да не бъда обвинен, че посочвам от телевизионния екран кой е виновен и кой не е виновен", заяви Рашков.

Информация за това предоставил и Васил Божков преди време. 

"Изглежда, данните, които би дал обвиняемият Божков за действията на други лица, включително такива, които заемат върховни длъжности в миналото, би довело до търсене на отговорност от тях", коментира Рашков.

Според него прокуратурата бездейства, защото защитава бившите управляващи. 

"Действията на прокуратурата в петък илюстрират състоянието ѝ към настоящия момент и сега. Липса на всякаква готовност тя да предприеме каквито и да е действия, насочени към някои от бившите управляващи", подчерта силовият министър. 

"Разследването ще продължи, което е оптимистично. Що се касае до оценките, които даде прокуратура още в петък, че са извършени порочни действия, че некомпетентен орган е извършил тези действия, оценката днес на съда не е ли същата?", каза още Рашков.

Във вторник прокуратурата призова на разпит премиера Кирил Петков и министрите Асен Василев и Бойко Рашков.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Кой не си свърши работата при арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова?

МВР не събра достатъчно доказателства и не спази точките на закона.
15%
Прокуратурата брани бившите управляващи, налице са достатъчно доказателства.
53%
Няма основания да бъдат арестувани, всичко е организирана от новата власт постановка.
29%
Европейската прокуратура и Лаура Кьовеши са причина за създалото се напрежение.
2%
Общо 1077 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 2 години
Повече от ясно е, че прокуратурата прикрива бившите управляващи. И те са бъркали в кацата с меда. иначе, защо ще ги защитава и прикрива. Този порочен кръг ще спре и всеки който е крал и изнудвал, ще си получи заслуженото. Така да бъде! Това иска народа. народът желае България да се оправи . Така да бъде! Сигнализирай за неуместен коментар