Закриха спецправосъдието на първо четене, опозицията скочи на управляващите

Ангелкова: Вашата роля е да сложим наши хора в прокуратурата

23.03.2022 | 13:47 Редактор: Искра Ангелова

Депутатите решиха на първо четене, че закриват Специализираните съд и прокуратура. Предложението е на правителството, а зад идеята застана управляващата коалиция.

"За жалост, тези органи се превърнаха в политически репресивен апарат и това е големият проблем", каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

"Този съд за своите 10 години не оправда целта си. Нямаше тези главозамайващи резултати", коментира Андрей Михайлов от "Има такъв народ".

Опозицията не видя логика в действията на управляващите.

"Това не е съдебна реформа. Вие не предлагате нищо ново, връщате стари неща", посочи Дани Каназирева от ГЕРБ/СДС. "Това, което правим - директното закриване, лъха на саморазправа", подчерта Цветан Енчев от ДПС.

А управляващите продължиха с мотивите си защо трябва да се прекрати дейността на Специализираната прокуратура.

"Закриваме Спецпрокуратурата, която 2 години не пожела да разследва дали думите "Изпратете КФН да му размажат физиономията на тоя, че не се съобразява с мен" са на бившия премиер Бойко Борисов", настоя депутатът от "Продължаваме промяната" Петър Кулински.

"Вашата роля е да сложим наши хора в прокуратурата. Вие закривате спецправосъдието, за да викате във вашите кабинети разследващи полицаи", отсече Николина Ангелкова от ГЕРБ.

Най-малката партия - "Възраждане", също се обяви против Специализирания съд. В предишния 46-и парламент беше взето същото решение, но тогава той беше разпуснат.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Браво! Това ми харесва. Нямаме нужда от спецсъдилища.те обслужват олигархията. Това трябва да се прекрати! Така да бъде! Борисов и останалите - в затвора, където им е мястото!!! Така да бъде! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Истината
преди 2 години
Един полиграф Ви трябва да глсувате и да приемете. Ама не Ви стиска. Сигнализирай за неуместен коментар