Бориславова за теча от разпита на Петков: Подозирам прокуратурата, само тя има копие

Истината е, че всичко в държавата тече, каза началникът на кабинета на премиера

21.03.2022 | 22:35 Редактор: Елеонора Танева
Бориславова за теча от разпита на Петков: Подозирам прокуратурата, само тя има копие

Истината е, че всичко в държавата тече. Тук не бих заподозряла органите на МВР, а по-скоро на прокуратурата, тъй като само те имат копие от показанията на премиера. Така началникът на кабинета на Кирил Петков коментира появилите се в интернет негови показания по разследването срещу Борисов и негови бивши министри.

"Това е един от недостатъците на правовата ни система. Затова се работи и по законови промени, които да отделят работата на българската от европейската прокуратура",  заяви Лена Бориславова.

Тази вечер Кирил Петков разговоря с представителите на Европейската Народна партия.

"Премиерът запозна делегатите със своите наблюдения за системните проблеми в правосъдната система, източването на евросредства. Той ги е информирал за случаите на подозрителни кредити от ББР, язовирите, автомагистрала "Хемус", поддържката на републиканската пътна мрежа - общо над 5 млрд. лв. са дадени без обществени поръчки", уточни Бориславова.

Обсъдени са възможностите как европейските и българските институции могат да работят по-добре в управлението и опазването на европейски средства. До седмица трябва да бъде готов проект на законодателни промени, с които на българска територия ще работи безпроблемно Европейската прокуратурата. Очаква се тя да има собствена администрация и персонал, зачислени следователи и полицаи, които независимо да извършват разследвания в страната ни.

Кой не си свърши работата при арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова?

МВР не събра достатъчно доказателства и не спази точките на закона.
15%
Прокуратурата брани бившите управляващи, налице са достатъчно доказателства.
53%
Няма основания да бъдат арестувани, всичко е организирана от новата власт постановка.
29%
Европейската прокуратура и Лаура Кьовеши са причина за създалото се напрежение.
2%
Общо 1077 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Георги Петров
преди 2 години
Нека европейските прокурори да проверят как ББР работи вече десет месеца при нищожно назначени директори - от лице, което не е било министър, защото е подало декларация с невярно съдържание. Как това незаконно ръководство сега издава банкови гаранции, прави дарения, сключва договори с адвокати, но не подкрепя бизнеса и не дава кредити. Банката няма приходи, а прави необосновани разходи. Сигнализирай за неуместен коментар