Радев: България може да бъде място за преговори между Путин и Зеленски

Това трябва да стане в координация с ЕС, коментира президентът

11.03.2022 | 12:48 Редактор: Здравко Черкезов

България има основание да е място за преговори между Путин и Зеленски. Това заяви президентът Румен Радев, който посети временния пункт при "Дунав мост", където представители на БЧК оказват помощ на бежанците от Украйна.

Държавният глава обаче уточни: подобно решение може да стане с координацията на Европейския съюз

"Логично е да има среща между президентите на Украйна и Русия. Неслучайно казах, че Русия може да спечели тази война, но тя не може да спечели мира, мир с агресия не се печели. Това ожесточение ще има дългосрочни последици", коментира Радев.

Според президента най-належащото в момента е да се подобри координацията в държавата, за да може бежанците да знаят къде и как да получат подкрепа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 2 години
Няма ли трезвомислещи зуски генерали и офицери, които да вземат мерник срещу този побъркан и луд съвременен Хитлер, та да оттърват Русия от него. Не се знае, какво ще роди побърканата му глава и дали няма да натисне копчето и да задейства унищожаването на живота по цялата земя. Руски войници, обърнете оръжието си срещу този побъркан Путин, който ви изпраща да умирате, защото така му се искало. Този побъркан Путин (съвременен Хитлер) е решил да унищожи вашата родна Русия. Сигнализирай за неуместен коментар