Радев и Костадинов с категорични позиции за снежните топки по премиера

От "Възраждане" отрекоха да имат нещо общо с провокацията на Шипка

08.03.2022 | 18:32 Редактор: Тодор Петров

Няма пробив в Националната сигурност, но има пробив в здравия разум. Не е работа на службите да ринат сняг пред премиера. Така президентът Румен Радев отговори на критиките за снежните топки на Шипка. 

"Не е работа на НСО, ДАНС и МВР да ринат сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за евентуални провокации и да гарантират неговата сигурност. Те това и направиха и получиха лична благодарност от премиера", заяви президентът. 

Според Радев министрите не трябва да оценяват работата на службите. 

"Надявам се, че тази атака към службите за сигурност не е опит за тяхното политизиране. Знам, че до преди година това беше практика в службите и силно се надявам управляващите да не тръгват по този път. Няма да искам оставки", каза още Радев. 

В същото време от партия "Възраждане" отрекоха да имат нещо общо с провокацията на Шипка. 

"Не е правилно това нещо и ние го осъждаме. На такова място - там не, който и да било. Тези знамена, които са били на "Възраждане", ние бяхме хиляди хора там. Това означава, че всеки един човек е бил от "Възраждане" – не беше", обясни Костадин Костадинов. 

Лидерът на "Възраждане" призна за среща с посланика на Русия Елеонора Митрофанова на 1 март. Тя обаче е била неофициална, подчерта Костадинов.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК