Украинка роди в Бургас, мъж от Приморско дари жилище на семейството

Бебето се появява на бял свят на 3 март

06.03.2022 | 18:46 Редактор: Жаклина Иванова

Едно от първите украински бебета, родено в България, беше изписано от болница в Бургас. Майката Олена Мальована, която днес навършва 40 години, мечтае малкият Михайло никога да не преживее ужаса на войната.

Украинката получи изненадващ подарък за рождения си ден - бесарабски българин дари жилище в Приморско за нея и трите ѝ деца.

Олена бяга от Киев с двете си деца, бременна в деветия месец.

"Беше тежко, пътят беше дълъг. Пътувахме три дни без да спрем. Аз шофирах с двете деца в колата, мъжът ми остана вкъщи. Пресякохме шест граници", спомня си тя.

В България отсяда с децата си в Приморско, но от преживяния стрес раждането започва по-рано. Бебето се появява на бял свят на 3 март.

"Много се радвам, че детето се роди здраво, че всичко е наред. От нищо сега не се нуждая, в безопасност съм. Децата ми са в безопасност и затова съм щастлива, но съм и много разстроена, че не съм вкъщи и мъжът ми не може да види своя син", каза още Олена.

Да посрещне малкия Михайло дойде и 16-годишната дъщеря на Олена.

"Историята е красива, но в същото време е много тъжно да напуснеш своя дом, да заминеш бързо. Мечтая малкият Михайло да се върне у дома - в спокоен дом без каквито е да е проблеми и да види баща си, който остана в Украйна", сподели Нина.

Днес смелата майка беше изненадана с благороден жест от бесарабския българин Иван Кириллов, който ги е приютил в Приморско.

"Когато се роди бебето на такъв празник, взехме решение със семейството ми да му дадем апартамента, който се намира в Приморско", каза той.

"Имам една мечта. На мен ми провървя, че големите ми деца и Миша не видяха ужаса на войната. Единственото ми желание е това никога повече да не се повтори! Миша никога да не разбере какво е това война", обясни Олена.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Всяко добро се връща, а тези който сеят зло рано или късно ще си го намерят. Сигнализирай за неуместен коментар