Застроен тротоар в столичния кв. "Лозенец", общината не реагира

В Helpbook получихме сигнал и снимки от мястото

04.03.2022 | 15:23 Редактор: Анисия Иванова
Застроен тротоар в столичния кв.

В платформата на Helpbook.info получихме оплакване, подкрепено със снимки и няколко въпроса до кмета на столицата. 

Ето какво пише в него: "Тротоарът на ул. "Бунтовник" 15, кв. "Лозенец", София, е застроен след построяването на сграда. Това не позволява на преминаващите и децата да ползват тротоара, което създава висока опасност да бъдат блъснати от автомобилите. Също така са поставени антипаркинкг колчета и осветителни стълбове по собствен стил на строителя. Водата от водостока се изсипва върху тротоара и улицата, с което се обледява и създава допълнителен риск от счупване на крайник.

Подадени бяха два сигнала от мен, като вторият е от 8.12.2021 г. в деловодството на район "Лозенец", при което съм получил отговор, който говори за голяма некомпетентност или корупция и ще обясня защо:

1. Защо влиза регулационният план в сила, при положение, че нямате пари да оправите улицата и тротоара, а в същото време позволявате застрояване на тротоара?

2. Не само този парцел беше бетониран на 100%, но и позволихте още 30-40 см застрояване на тротоара без никаква зеленина и аз питам защо?

3. Какво спечели общината като промени застроената линия на сградите на улицата с 30-40 см от тротоара?

4. Защо може да се поставят антипаркинг колчета от строителя по собствен избор?

5. Защо може да се поставят осветителни тела от строителя по собствен избор?

6. По какви съвременни норми е позволено водостокът да се изсипва върху тротоара и улицата?

Не мога да разбера защо обикновените хора трябва да си губят времето да подават сигнали при положение, че това е работа на служителите на общината и други административни органи да се грижат за доброто на гражданите и този град. Аз не съм завършил ВИАС или имам опита на архитектите, но ми се струва, че разбирам повече за това как трябва да бъде свършена една работа. Всички тротоари са в окаяно състояние след извършване на строителство, като строителят си прави каквото иска и това се допуска от всички общински контролиращи органи.

Г-жо Фъндъкова, моля да отговорите на всичките въпроси по-горе. Ако не получа отговор на всеки от тях, ще ви пиша всеки ден", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК