Петков влезе в лют спор с Нинова в НС, от БСП не искат санкции срещу Русия

"Против" са и от "Възраждане"

24.02.2022 | 15:27 Редактор: Здравко Черкезов

Близо 30 минути преговаряха премиерът Кирил Петков и вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова в парламента.

Причината е общата декларация за войната Русия-Украйна, която се очаква да приеме днес Народното събрание. Социалистите обаче напуснаха залата, а по неофициална информация това е, защото не били съгласни с текста в нея, че България ще подкрепи санкции срещу Русия. информира "24 часа".

Такава декларация се обсъждаше още вчера, но и до този момент партиите не намират обща позиция.

"Против" в декларацията да се запише, че България ще подкрепи санкции срещу Русия са и от "Възраждане".

"Нашето становище е, че санкции не трябва да има. България ще понесе сериозни икономически щети и никой не се е замислил кой ще ги плаща. Дали е в българския национален интерес да вземаме страна в конфликта? Каква е ползата на България? Кой печели? Кому е нужно", мотивира се лидерът на партията Костадин Костадинов.

Премиерът впоследствие напусна пленарната зала, за да отлети за Брюксел, където ще се срещне с останалите европейски лидери. "Ще излезем с единна позиция", подчерта Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 години
договор в Чехословакия. Но тогава България получи от СССР явни , предварително договорени икономически ползи. Тогава съм съгласен. Иначе мен ме интересуват нашите национални интереси. Въобще не ми пука нито за руснаците , нито за украинците , още по-малко пък за Западните ни "партньори" който водят очевидно настъпателна политика към Русия. Руснаците докарвата сума ти и пари на Българското черноморие напримен , от тях сме зависими и от стратегически доставки на обогатен уран за Козлодуй , газ т Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 години
Човека правилно каза , кой ни бие по галавата да вземаме позиция. При положение че даже все още не е ясно какви точни "санкции" ще се предпириемат. Да не говорим че на тези територии живеят хора с българско потомство , който ще се окажат под руско влияние. Каква е ползата да се зъбим на Русия при положение , че от това нямаме никаква реална полза. Идинственото е че нашите *** гледат да пуснат веднага "езиче" на Брюксел. Едно време бай тошо беше първия който подкрепи влизането на Варшавски Сигнализирай за неуместен коментар