Пожарникари на протест, искат 20% увеличение на заплатите

Те поставиха и символични фитнес уреди

19.02.2022 | 14:05 Редактор: Искра Ангелова

Пожарникари от цялата страна на национален протест в центъра София. Основните им искания са за увеличение на доходите, което не е заложено в Бюджет 2022.

Протестът започна в 12:00 ч. пред сградата на Министерския съвет, където огнеборниците заявиха своите искания. Освен че блокираха основни булеварди за кратко, поставиха и символични фитнес уреди, защото от МВР им беше предложено да имат безплатни фитнес карти.

Те настояват за поне 20% увеличение на възнагражденията им, както и повече разходи за сектора.

Шествието им продължи към Министерството на финансите, където нямаше кой да ги посрещне. В Народното събрание те ще опитат да внесат декларацията с исканията си.

"Редно е за всички работещи в тази държава да се повишават доходите, имайки предвид, че в последните 20 години не е имало такава инфлация", каза председателят на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков.

Министерството на финансите кани в понеделник на среща Синдиката на служителите на МВР.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
гош
преди 2 години
да си оправят бакиите а не да искат-махнеете вси1ки работещи пенсионери най-вече синдикалните ви лидери сфс мвр там те са най-нагли защото са всички пенсионери на заплата и пенсия и искате-е няма да има така! Сигнализирай за неуместен коментар