Борисов: Нямам къща в Барселона, не съм имал и няма да имам

Мрат средно по 100 души на ден, а те се хвалят, че са решили Ковид кризата, отсече лидерът на ГЕРБ

14.02.2022 | 19:17 Редактор: Тодор Петров

"Отново претоплят някакъв скандал, в който искат да ме забъркат. Нямам къща в Барселона, не съм имал, няма и да имам. Живея в Банкя, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

Така той отговори на изнесените от премиера Кирил Петков данни, че в разследването на испанските власти има намесени висши политици, а снимката на Борисов е в доклада.

Пореден опит да бъдем шантажирани и дискредитирани, настоя бившият премиер.

"За радост, преди малко Кирил Петков коментира въпросния доклад - не е ясен начинът, по който определени медии го получават. Петков каза, че единственото общо с моето име в доклада е, че ме има на снимка. Аз съм се снимал много пъти в Испания", допълни Борисов.

"Чудовищни са сметките за ток, и с компенсациите, хората не издържат. Сега изобщо няма компенсации. Инфлацията не можем да кажем колко процента е точно – 10, 15%. Всички я виждат в магазините. Мрат средно по 100 души на ден, а те се хвалят, че са решили Ковид кризата. Първи по смъртност в света сме месеци наред, а това било справяне. Месеци наред нямаме План за възстановяване, още го няма да го прочетем", разкритикува управляващите той.

"Няма бюджет в средата на февруари. Още преди да са го направили и гласували, говорят за актуализация на държавния бюджет", подчерта бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ отново настоя:

На първия месец управление на служебните подслушвания се оказа, че ние сме правили чудовищни неща и сме подслушвали хора. Оказа се, че е лъжа.
После ядох хора, оказа се, че са живи и здрави. Всичко това заминава и трябва да се извади нещо ново. Ама то това ново е претоплено старо. Кои са испанските власти, тепърва ще видим. Има международни конвенции, има начин, по който се изпращат такива документи. Има разследващи европейски органи, аз вярвам в тях.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК