Борисов: "Зеленият сертификат" трябва да отпадне веднага, той не се спазва

Лидерът на ГЕРБ разкритикува правителството за управлението на пандемията

12.02.2022 | 15:08 Редактор: Жаклина Иванова
Борисов:

"Зеленият сертификат" трябва да отпадне още от днес, защото той не се спазва и няма нужда от неговия "побългарен" вариант. Това каза в отговор на журналистически въпрос лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес се срещна в Сливен с членове и симпатизанти на партията.

По думите му, "зеленият сертификат" е изиграл своята роля, въпреки че в Европа и света продължава да има значение за безпрепятственото пътуване.

Той разкритикува правителството за управлението на пандемията, като посочи високата смъртност и липсата на компенсации за бизнеса.
Борисов заяви, че се среща с партийния актив по места и иска да предупреди, че настоящото управление и политиките му водят към задлъжняване, инфлация и обедняване.

Борисов представи графики с годишната инфлация, потребителските цени, преки чуждестранни инвестиции и други параметри, и сравни периода от кабинета на ГЕРБ и настоящия кабинет. Борисов предложи помощ на сегашното правителство от експерти на ГЕРБ. Той прогнозира по-голяма криза заради опасността от военен конфликт.

Председателят на ГЕРБ заяви, че настоява в бюджета да се заложат пари за втора ескадрила, за да се окомплектова цяла ескадрила, както е било заложено по план.

"Убеден съм, че тогава избрахме най-добрите самолети за България в тази ситуация, чисто нови F16", каза той и благодари на американското посолство, че са обяснили причината за забавянето на доставката, заради пандемията, предаде БТА.

Помолен да коментира изнесения списък с имена, които може да са свързани с неправомерна дейност, посочени от премиера Кирил Петков на срещата му с главния прокурор Иван Гешев, Борисов каза, че ще го направи "ведро, с шега и закачка". Той показа списък, направен от младежите от ГЕРБ, ползвайки Gooogle, като на първо място в него бил Асен Василев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
държавност
преди 2 години
То има ли нещо в тая държава, което да се спазва? "Врата у поле", както казват шопите. Липса на държавност, липса на правосъдие, липса на здравеопазване, политици -слуги на чужди интереси! Това е родната Демокрация! И този на снимката е един от главните виновници за това! 12 години го търпяхме и чакахме нещо да се промени! А той изгради мафия, на която раздаваше народните блага! Сигнализирай за неуместен коментар