Лют скандал в НС заради Пеевски и закона "Магнитски"

Вицепремиерът Асен Василев и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в словесна престрелка

04.02.2022 | 13:32 Редактор: Тодор Петров

В парламента избухна скандал заради закона "Магнитски". Върховният административен съд вчера излезе с решение, че законът "Магнитски" не действа у нас.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отправи обвинения от парламентарната трибуна към вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Според него действията му са били противоконституционни.

"Г-н Карадайъ, разбирам, че много ви боли, че човекът който седи до вас - г-н Пеевски, е сложен в международен лист за санкции за корупция. Към това българската държава няма никакво отношение", отвърна Василев и подчерта, че са взети най-правилните мерки, за да бъде запазен интересът на държавата.

"Няма международен списък. Има административна санкция по един закон, която действа на територията на САЩ. Нямало закон, който да прилагат, сега правят проектозакон, за да се прилагат чужди санкции. Това е ОК, обаче това е потвърждение, че сте нарушили законите на страната", настоя Карадайъ.

Пеевски влезе в спора от своето депутатско място, без да се изказва от парламентарната трибуна. Отношение по казуса взе и премиерът Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание. 

"Виждам, че г-н Карадайъ от всички проблеми на България се е фокусирал върху правата на г-н Пеевски и свързаните с него хора. При всичките тези кризи да изберете като тема номер 1 правата на Пеевски - има нещо странно", заяви министър-председателят.

Министър Асен Василев обяви, че се подготвя законопроект насочен към санкциите по закона "Магнитски".

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Истина
преди 2 години
Пеевски, карадаъ, доган, тиквата, тома Биков, Костов и останалите които се прикриват...а ние знаем кои са, са за затвора. Редно е да се заемете с тях. Това са го хора, обслужващи мафията....и самите те са такива... Сигнализирай за неуместен коментар