Каракачанов бил вербуван от македонските тайни служби през 80-те?

Отговорът на лидера на ВМРО: Македонистите очевидно започват да измислят и личната ми биография

02.02.2022 | 19:19 Редактор: Ваня Кузманова

Красимир Каракачанов е вербуван от македонските тайни служби през 80-те години. Това обяви дългогодишният директор на службата Слободан Богоевски. Лидерът на ВМРО отговори с позиция в социалната мрежа

В скандално интервю бившият директор на македонските тайни служби обвини Красимир Каракачанов, че е работил за македонското разузнаване. 

"Краят на 80-те години има размяна на студенти, и оттам Красимир Каракачанов е дошъл в Македония", каза журналистът Васко Ефтов.  

"Той се показа като най-екстремният неприятел на решаването на проблема между България и Македония със своите антимакедонски тези. А седеше тук, ядеше, пиеше, работеше. А сега се появява една такова личност в България и се чудите как може една такава личност да добива гласност", разказа първият шеф на Службата за държавна сигурност - Слободан Богоевски.

Красимир Каракачанов отговори на обвиненията с пост в социалните мрежи.

"С темповете, с които македонистите измислиха историята на РСМ, очевидно започват да измислят и личната ми биография. Неспособността на службите в Скопие да скалъпят дори една, звучаща достоверно интрига ми вдъхва сигурност, че напъните им да обявят и континента Европа и Луната като изконно техни територии ще приключат със същото фиаско. Очаквам си дипломата от Скопския университет и Ви уверявам, че ако славните македонски служби имаха поне един "соработник" като мен, то Скопие отдавна щеше да е част от Благоевградска област", написа Каракачанов. 

А Богоевски направи и интересни исторически открития.  

"Абсолютно, няма писмен извор за такова нещо. В договора с България мога да кажа, че там не се познава историческата наука, не знам кой го е писал. Там стои, че ако се разправят за историята, ще се базират на историческите извори. Това е опасно", допълни Слободан Богоевски. 

Малко преди интервюто, и президентът на Северна Македония Стево Пендаровски направи остро изявление срещу България. И предупреди, че никой в Скопие няма да променя Конституцията заради българите. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
През 80-десетте не е имало македонски тайни служби бе цръвуля,ако е вербуван е от Сръбските тайни служби,смехурковци. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Тарильома
преди 2 години
И каракачанов само лъже, защото е сръбски македонец. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
Това е против Държав
преди 2 години
Не може ли сръбските македонци да се смачкат, за да не говорят повече глупости. Българските е ясно, те си мълчат поради страх. Тук Каракачанов е прав, че тия само лъжат... То даже е смешно. Сигнализирай за неуместен коментар