Каракачанов: Кацаров въведе "зелен сертификат", а преди 4 месеца беше антиваксър

"Последните два парламента какво направиха? Вкараха държава в тотална икономическа криза", посочи лидерът на ВМРО

12.11.2021 | 18:30 Редактор: Жаклина Иванова

Справя ли се служебното правителство със ситуацията в държавата?

"Здравният министър преди 4 месеца е антиваксър и обяснява, че ваксините са негодни, хвърля маските, а сега от днес за утре кара хората да придобиват "зелен сертификат", посочи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на "Денят ON AIR".

Той коментира и организацията на изборите.

"Самият факт, че беше въведено подобно измислено гласуване като машинното, е предпоставка за съмнения. В цяла Европа премахнаха машинното гласуване, а ние се сетихме да го въвеждаме. Явно някой си е направил сметка, че така ще е по-удобно", подчерта лидерът на ВМРО.

Събеседникът изрази съмнения за това, че вотът може да бъде манипулиран, както и за това кой е купил машините и за какво ще бъдат използвани.

"Последните два парламента какво направиха? Вкараха държава в тотална икономическа криза. Голяма част от тези партии, които наричаха себе си "партии на промяната", партии, които ще се борят с корупцията, създадоха съмнения за корупция през служебното правителство, назначавайки случайни хора. След това създадоха съмнения за нечестни избори", смята Каракачанов.

Лидерът на ВМРО каза, че доходите на хората са намалели от инфлацията, защото цените на основните продукти са скочили.

"Неоправдано скочиха цените на тока и започнаха да се оправдават със световното положение, руските цени на газта и т.н. С изключение на БСП, има ли друга партия, която казва какво трябва да се прави?. Решенията са прости, но не са популярни", изтъкна Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му е необходимо да се наложи мораториум на износа на електроенергия, да се спре държавната помощ, която се оказва, както и да се спре изкупуването на електроенергията на американските ТЕЦ-ове.

Каракачанов коментира и казуса с двойното гражданство на Кирил Петков.

"Радев не е знаел, но трябваше автоматично да уволни Кирил Петков в момента, в който този въпрос беше поставен на масата", уточни лидерът на ВМРО.

А ситуацията с оставката на македонския премиер Зоран Заев предизвика много въпроси без отговори.

"На Заев не му дават да подаде оставка. Той не иска, но след тази тотална загуба на изборите нямаше какво да направи. Опозиционната партия е доста проруски настроена. Нито европейците, нито американците имат интерес тази партия да идва на власт", подчерта Каракачанов.

Ситуацията в България е изключително тежка, смята лидерът на ВМРО.

"Собствените си партии имат проблеми помежду си. Те не могат да си говорят, какво остава да направят нормален диалог. Българските политици не желаят да седнат и да решат проблема", каза Каракачанов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК