Рашков атакува ГЕРБ за изборите, те отвърнаха: Не може да провери дори себе си

"Тормози хората, говори небивалици и продължава да борави с внушения", настояха бившите управляващи

12.11.2021 | 14:00 Редактор: Здравко Черкезов

Министерството на вътрешните работи продължава специализираната акция срещу купуването на гласове в страната. До момента са проверени над 2300 места, а задържаните са 38.

Акции днес имаше в Благоевград, Бургас, Сливен и Плевенско. 369 преписки и 97 досъдебни производства са образувани за изборни нарушения.

По повод акциите вътрешният министър Бойко Рашков заяви и изтъкна 2 партии, които правят опити за купуване на гласове. 

"За голямо съжаление трябва да обърна внимание, че сме свидетели отново на такава криминална активност на главно две политически партии у нас. Това са ГЕРБ и ДПС. Така искат да вземат властови позиции някои наши политици", заяви шефът на МВР.

Що се касае до проверката на новопоявилите се машини за гласуване, вътрешният министър увери, че риск за вота в неделя няма. Машините са запечатани и ще бъдат отворени само след решение на ЦИК, стана ясно от думите му.

"Че "Сиела Норма" е закупила и внесла други машини, е бизнес на "Сиела Норма", а не на българската държава. Фактът, че ние скоро разбрахме за тези машини, ни най-малко не променя нещата. Този, който ги е закупил, трябва да отговори на въпросите на политиците, че едва ли не сегашното правителство има намерения да злоупотребява с изборния процес", посочи Рашков. 

В отговор от ГЕРБ заявиха, че за да се гарантира честността на вота е необходимо да се намеси ЦИК. 

"Бойко Рашков не може да се справи със задачата да провери дори себе си. В същия момент се занимава да тормози хората, да говори небивалици и да продължава да борави с внушения", отсече зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Тръгнаха и първите камиони, които ще транспортират устройствата за гласуване до отделните области у нас. Последните се очаква да отпътуват 19 ч., а утре рано сутрин ще бъдат транспортирани и машините за гласуване за София-град и София-област.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК