Европейският шампион Благой Тодев продава медала си в помощ на болна медицинска сестра

"Вярвам в доброто и вярвам, че то ще победи", каза Нели Гълъбова

24.01.2022 | 18:10 Редактор: Теодора Патронова

Европейският шампион по биатлон Благой Тодев продава златния си медал, за да помогне на медицинска сестра, която се бори с коварна болест. 

"Една от вечерите, когато се чух с моето семейство, майка ми и сестра ми ми казаха, че тя е болна от рак. Тя доста често е помагала на баба ми. Няколко дни преди европейското първенство, си казах, че това е супер мотивация за мен и трябва да се надъхам да взема медал, който да продам. И да успеем да и помогнем", разказа Благой Тодев.

"Вярвам в доброто и вярвам, че то ще победи", каза  медицинската сестра от Банско Нели Гълъбова.

Това са Благой и Нели - той европейски шампион по биатлон за младежи от 19 януари тази година. Тя - медицинска сестра, помогнала на хиляди хора от Банско и региона, но изправена пред борбата с онкологично заболяване.

Благой Тодев обявява златния си медал на търг. Целта - да се събере поне част от необходимите 120 хиляди лева за лечението на Нели Гълъбова.

"За момента сме достигнали 1000 лева, което мисля, че е доста добре. За мен това беше целта, която се надявах да достигнем доста бързо", обясни той.

"Вярвам, че всички сме на този свят, за да си помагаме. Благодаря ти, ти си пример за борбеност, доброта, милосърдие и състрадателност. Един млад мъж с истински ценности и възгледи за живота. Даваш ми сили, че не съм сама и трябва да продължава да се боря", изтъкна Нели.

Който иска да помогне, може да дари на дарителската сметка на Нели в Първа Инвестиционна Банка:

Титуляр на сметката: Недялка Христосова Гълъбова

IBAN: BG21FINV915010BGN08DFQ BIC:FINVBGSF

Основание за дарение: Дарение за Нели

Дарителска сметка в евро: IBAN:BG67FINV91501017594492 BIC:FINVBGSF.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК