Петков: Оставката на Цацаров показва, че вятърът на промяната е тук

Председателят на КПКОНПИ да се оттегли по-рано от 1 март, призова премиерът

16.01.2022 | 13:55 Редактор: Здравко Черкезов

Редно е председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров да се оттегли по-рано от 1 март. Това обяви пред БНР премиерът Кирил Петков. Все още няма конкретна кандидатура за председател на Антикоруционната комисия.

След като ДАНС отне достъпа до класифицирана инфорамация на Сотир Цацаров, той не може да изпълнява пълноценно своите задължения. Затова според премиера Кирил Петков председателят на Антикорупционната комисия е редно да се оттегли по-рано от 1 март.

"Както видяхте, ДАНС си свърши добре работата в петък. Неговата оставка ден по-рано може би е прогноза. Ако той е решил да си подава оставката, най-правилното е да съкрати срока", смята премиерът.

След призива на парламента за оставка на главния прокурор управляващата коалиция започва и законодателни промени. 

"Това в петък показва, че вятърът на промяната е тук. Уважаваме разделянето на властите. Нещата няма да останат по начина, по който са били досега", категоричен бе Петков.

"Ще се предложи механизъм, с който главния прокурор да може да бъде разследван. Тук въпросът е как да бъде разследван", обясни той. 

Премиерът коментира и проверките в "Булгаргаз". Петков увери, че наложеният мораториум няма да доведе до сътресения в държавата. 

"В момента има пълно разследване от МВР и всякакви злоупотреби, които ще се случват. Сега, като падне мораториумът, цените ще скочат – това са спекулации и глупости", изтъкна министър-председателят.

В четвъртък правителството ще гласува и отпусне близо 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и на ЕРП-тата.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
4
0 rate up comment rate down comment 0
Боко
преди 2 години
Кирчо , недей да лъжеш , до сега 80% от държавните шефчета трябваше да са седнали на подсъдимата скамейка !!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 1
you
преди 2 години
И какво се промени бе Кирчо откак сте на власт.Подменяме едни хора със свои хора и дотам.За българина като цяло какво се промени.Все по зле става и по зле.На вас и простите ви депутати ви е широко около врата,но оди питай някой с 500лв. сметка за ток и 120лв за вода,300 газ.Храна и гориво няма да има щото заплатата 1000лв.Заплата в България около 4-6лв на час.Това е положението.Германия мин.заплата 20лв на час за неквалифицирана работа.Ток,вода,гориво,храна по евтино там.Как стават така нещата. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
прокурор
преди 2 години
Да.Т.Коларов да върнат,че както ги беше започнал,чактиквата се изплаши.Извивал му ръцете Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
ние от конпи
преди 2 години
единствен коларов е достоен за комисията кушлев/конпи/ Сигнализирай за неуместен коментар